Imagini pentru detectie incendiuImagini pentru detectie incendiu

Sisteme de detectie si alarmare la incendiu

Rolul sistemelor il reprezinta detectarea inceputul de incendiu in spatiile protejate si alarmarea personalul, a echipelor de pompieri si a oricarei categorii de persoane aflate in zona care pot ajuta la stingerea incendiului si limitarea efectelor acestuia

Sistemele de alarma antiincendiu

Sistemele de alarma antiincendiu functioneaza pe un principiu esential: daca un senzor detecteaza fum sau un nivel ridicat al temperaturii sau daca o persoana actioneaza manual un buton de avertizare, in acel moment alarma incepe sa sune pentru a-I avertiza pe toti cei aflati in cladire asupra izbucnirii unui eventual incendiu si pentru a se efectua procedura de evacuare.

Un sistem antiincendiu se compune din panoul de control la care se adauga numerosi senzori, butoane de avertizare manuala si sirene, toate conectate la panoul de control. De asmenea, aceste echipamente se impart in doua mari categorii: sisteme adresabile si sisteme conventionale.

 

Alegerea detectorilor pentru un sistem antiincendiu

Detectorii de fum sunt cei care detecteaza de regula un incendiu mai repede decat detectorii de temperatura. Din acest motiv este de preferat sa utilizati senzorii de fum doar daca nu exista riscul declansarii unei alarme false sau nedorite. De pilda nu este recomandat sa montati senzori de fum in bucatarie, intrucat orice utilizare a unui toaster oate cauza o alarma nedorita. Detectorii de temperatura sunt indicati pentru camerele cu boiler/cazan, cu generator, in garaj sau alte locuri asemenea. Produsele de combustie emise de boiler, o scurta emisie a generatorului sau emisiile de fum ale unui vehicul pot determina actionarea senzorului de fum. Senzorii de temperatura ficsi pot fi instalati in zone in care este posibila o crestere brusca de temperatura cum sunt bucatariile sau camerele cu boiler/cazan.

Senzorii de temperatura trebuie instalati in zonele unde detectorii de fum nu sunt recomandati, dar unde nu se pot produce cresteri bruste de temperatura, cum ar fi garaje, ateliere de lucru etc.

Exista doua tipuri de detectori de fum:

-          Detectori de fum cu camera de ionizare, care sunt foarte sensibili la fum cu particule mici, precum pulberea de celuloza sau sursa de fum invizibil pe care il poti obtine prin ardera unei hartii. Acesti senzori sunt relativ insensibili la fum cu particule mari cum ar fi fumul produs de arderea de plastice sau fumul deja trecut.

-          Detectori de fum optici, care sunt sensibili la un fum dens, cum este fumul cu particule mari si sunt relativ insensibili la fumul fin.

Senzorii optici sunt folositi cel mai adesea pe rutele de iesire cum sunt coridoarele sau scarile, in timp ce detectorii cu ionizare sunt montati in birouri si alte zone generale.

 

1
2
LOCATIA
BUCURESTI
SECTOR 4
0767.627.099 eurombestbusiness@yahoo.ro
Mirum
sample map